Paarden Massage

Je paard word op locatie behandeld. Voor het beste resultaat van een behandeling is het noodzakelijk dat het paard schoon en droog is en bij voorkeur die dag niet getraind. Bij een intake-consult (ca. 90-120 min.) word je paard uitgebreid geanalyseerd. Een consult ziet er dan als volgt uit:

Anamnese

Een vraaggesprek waarin de gezondheid, training en bijzonderheden van het paard besproken worden.

Korte inspectie en palpatie

Dit is lichamelijk onderzoek doormiddel van aftasten van het paard.

Bewegingsanalyse

Het paard zal op harde bodem in een rechte lijn in stap en draf beoordeeld worden en op zachte bodem op een volte.

Aanvullende tests en tweede palpatie

Advies en massageplan

Indien dit kan, massage en eventueel stretchen gedurende ca 45 min.


Bovenstaand is nodig om een zo compleet mogelijk beeld van het paard te krijgen en hierop gericht een advies en massageplan op te stellen. Bij een vervolgconsult is een korte beoordeling van de beweging voldoende waarin het vooral belangrijk is dat het paard niet kreupel loopt. Daarna volgt gedurende ca 60min. De massage en eventueel stretchen.

Na afloop van elke behandeling is het fijn als het paard ongeveer 10 minuten stapt, of in een paddock of weide mag. Dit om de afvalstoffen goed af te kunnen voeren.

Een massage geeft geen nadelen voor een paard en er kan dan ook geen schade worden toegebracht. Bij twijfel over de conditie van je paard kan het in een enkel geval voorkomen dat er geen behandeling gegeven kan worden.
Hierbij kun je denken aan koorts, ziekte of shock.
Pa-s Paarden Sportmassage stelt geen (medische) diagnose, maar kan, indien dit nodig lijkt, advies geven om een andere specialist in te schakelen.

Facebook
Email