Honden Massage

Een hond wordt bij je thuis of op de gewenste locatie behandeld. Hier zal de hond het meeste op zijn gemak zijn. Indien mogelijk op stahoogte, bijvoorbeeld een tafel of bank. Maar anders gewoon op de grond op een bedje of kleedje.  Voor het beste resultaat van de behandeling is het noodzakelijk dat de hond schoon en droog is.  Bij een intake-consult (ca 60-75 min.) zal ik de hond uitgebreid bekijken. Een consult ziet er dan als volgt uit:

Anamnese

Een vraaggesprek waarin de gezondheid en bijzonderheden van de hond besproken worden

Bewegingsanalyse

De hond zal in beweging beoordeeld worden op eventuele aandachtspunten,

Palpatie

Dit is lichamelijk onderzoek door middel van aftasten van de hond

Advies en massageplan

Daarna volgt de behandeling waarin we aan de hand van de communicatiesignalen van de hond kijken of we alleen bewust kunnen aanraken of ook al kunnen masseren.


Bovenstaand is nodig om een zo compleet mogelijk beeld van je hond te krijgen en hierop gericht een advies en massageplan op te stellen.
Bij een vervolgconsult evalueren we de eerste behandeling en is er een korte beoordeling van de beweging van uw hond. Daarna volgt de behandeling waarin we weer aan de hand van de communicatiesignalen van de hond kijken of we alleen bewust kunnen aanraken of ook al kunnen masseren.
Een massage geeft geen nadelen voor een hond en er kan dan ook geen schade worden toegebracht. Bij twijfel over de conditie van de hond kan het in een enkel geval voorkomen dat er geen behandeling gegeven kan worden. Hierbij kun je denken aan koorts, ziekte, recente enting (10 dagen). PA-S Paarden Sportmassage stelt geen (medische) diagnose, maar kan, indien dit nodig lijkt, advies geven om een andere specialist in te schakelen.


Facebook
Email